”VIP-teamet” – hjältarna i frontlinjen

TUFF-Verksamhetsteam

Värde skapas i mötet med dom boende och anhöriga som kommunens omsorgstjänster är till för. Därför sätter TUFF verksamhets-teamet (VT) i förarsätet i detta utvecklings-projekt. Vi vill förstå vilka förutsättningar man som verksamhet behöver som stöd för att skapa bästa möjliga äldreboende för kommunens invånare. Därför var dagens första punkt: Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden – du är en av dom!

Rekryteringen till TUFF-teamet på Norrtull avslutades vecka 36 och två veckor senare var det dags för uppstart. Laguppställningen består av Alexandra som är vik. enhetschef, Kathe som är administratör/undersköterska (usk) tillsammans med Sarah, Ann-Louise och Åsa som också är undersköterskor. Åsa arbetar på natten vilket ger värdefullt komplement givet att det är lite annorlunda förutsättingar natte-tid. Teamet har senare fått förstärkning av Linda Blomberg som är sjuksköterska på Norrtull.

Norrtull Verksamhetsteam: Kathe Kristiansson, Alexandra Gustafsson, Sarah Stenegård, Ann-Louise Karlgren och Åsa Söderlind (Linda Blomberg saknas på bild).

Första träffen – Varför gör vi det vi gör?

Teamet började med att reflektera över varför man valt att arbeta i äldreomsorgen. Det gemensamma svaret var utan tvekan viljan att göra det bra för de äldre. Vi tittade på vad som händer i omvärlden och reflekterade över trendernas drivkrafter och konsekvenser för äldreomsorgen 2030. Vilka utmaningar upplever man i utvecklingsarbetet idag?

Norrtull Verksamhetsteam på andra teamträffen

Andra träffen – Vad inebär kvalité för oss?

Genom att gå igenom Socialstyrelsens checklista för ledningssystemet framkom ett antal utvecklingsförslag för att det ska bli lätt att göra rätt. Dessa tog vi med till den gemensamma kick-offen på VANN.